Licht is de essentie van fotografie. Het woord "fotografie" komt van de Griekse woorden "phos" (licht) en "graphê" (tekenen of schrijven), wat letterlijk "schrijven met licht" betekent.

Fotografie draait om het vastleggen van licht. Wanneer licht op een onderwerp valt en door de lens van de camera gaat, wordt het door de sensor of film vastgelegd om een beeld te vormen. Zonder licht zou er geen beeld zijn, en de kwaliteit en hoeveelheid licht hebben directe invloed op hoe het uiteindelijke beeld eruitziet.

Licht is niet alleen een technisch aspect van fotografie; het is de kern van het creatieve proces. Het begrijpen en beheersen van licht stelt fotografen in staat om verhalen te vertellen, emoties op te roepen en prachtige beelden te creëren. En er is een hemelsbreed verschil tussen werken met natuurlijk licht en licht in de studio

Daarom stelde Chris een cursus op aangaande dit laatste aspect. Kijk regelmatig naar deze site of er nog een nieuwe editie komt. Hierbij alvast de hand-outs van deze cursus.