LAATSTE NIEUWS:  Op dinsdag 19 september 2023 om 20u00 in vergaderlokaal 1 van de Bosuil: Algemene vergadering!

te Overijse
wekelijks op dinsdag
van 20 tot 22 uur

Inloggen

Login

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Historiek van de club

EVEN TERUG NAAR 1989

Op 17 januari 1989 kwamen een 15-tal fotoliefhebbers samen in De Bosuil en werd de club opgericht. Na een jaartje zoeken naar een gepaste locatie, was deze gevonden dank zij de steun van Chris Lemmens toenmalig directeur van De Bosuil.

De initiatiefneaffiche 1ste fotosalon onscherpmer Roger Hemeleers werd voorzitter, Emiel Beelen nam de taak van het secretariaat op zich en Freddy Schauwers werd schatbewaarder. Het jaar van de oprichting werd er ijverig gewerkt om een donkere kamer in te richten om de leden de mogelijkheid te bieden om hun eigen foto’s af te drukken. De eerste doelstelling was het inrichten van een publieksgerichte manifestatie met name een fotosalon. Het  eerste fotosalon werd gehouden het jaar van de oprichting van 11 tot en met 19 november 1989. Niet minder dan 12 leden namen deel aan het eerste fotosalon: Jean Van Achter, Roger Hemeleers, Luc Appelmans, Marleen Vandenplas, Ronald De Veen, Roger Happaerts, Lizette Bergmans, Roland Van den Abbeele, Roger Vanderlinden, Freddy Schauwers, Emiel Beelen en Dirk Hemeleers. Deze fotoliefhebbers stelden 64 werken tentoon wat leidde tot een grote belangstelling van vrienden en kennissen. Deze traditie werd elk jaar herhaald.

DOORHEEN DE JAREN
Fotografie heeft sinds die stichting een turbulente tijd gekend. De traditionele afdruk werd sterk belaagd door de komst van de digitale technieken. Meteen een uitdaging voor de fotograaf om zich deze techniek eigen te maken en er de beste resultaten mee te behalen. Of de negatieven en afdruk ooit definitief verdwijnen is een open vraag. Maar de leden van Kreatief zijn er wonderwel in geslaagd om beide te combineren en het nieuwe tijdperk vlekkeloos in te stappen. Fotografie blijft een kunstvorm en oefening baart kunst.